09 January 2012

First Entry 2012


- kau banyak bagi aku semangat -
- Terima Kasih -


Eh? Dah tahun 2012 la!
Korang rasa negara makin kacau bilau ke tak?
Rakyat makin matang ke tak?
Agak-agak?
Bosan la sana politik sini politik..Laman sosial pun penuh dengan politik! tak best langsung!
tak habis-habis nak buruk kan antara satu sama lain.
Kita sesama melayu kot!
Yang penting aku tak daftar undi lagi! Muahahaha

Aku tak tau apa sebenar aku nak tulis. Entah la? Tapi apa yang aku rasa sekarang macam-macam.
 Bukan semua orang boleh dengar masalah kita dan bukan semua orang boleh selesaikan masalah kita. Kita bukan tuhan nak baca isi hati semua manusia.
Korang tau ke kawan-kawan korang atau sape-sape la punya hati dan perasaan? Agak-agak korang tahu tak? Tak tahu kan?

Kalau aku cakap aku ada perasaan agak-agak korang jaga tak perasaan aku?
Mungkin aku pun salah sebab tak jaga perasaan orang sekeliling kan?
Betul tak?
Bak kata orang ‘ what you give, you get back’ ( betul ke ayat aku?) argh! Abaikan..heee
Kadang-kadang satu benda tu sampai aku naik lali dah
Sampaikan aku hanya senyum je bila dengar
Buat bodoh sudeyyyy
Ada masa kita bergurau ada masa kita amik benda tu serius
Apa kisah pekak kan telinga je, masuk telinga kanan keluar telinga kiri sudah!

Aku tak pernah bangga dengan diri aku, sebab aku tak boleh nak putar masa balik memang tak akan boleh putar.
Aku tak faham kenapa masyarakat kita lebih pandang kesalahan seseorang itu daripada kebaikkan?
Hina sangat ke?
Mungkin tu dah jadi satu lumrah masyarakat kita kan?
Benda yang sama orang akan sentiasa bercerita berulang-ulang kali tanpa rasa nak berenti, tanpa rasa penat, dan mereka akan sentiasa bercerita sampai bila-bila.
Mulut tempayan boleh tutup tapi mulut kau boleh tutup? Eh?
Walauapapun hati kene kuat
Jatuh bangun yang penting usaha kita sendiri betul tak?

2 comments:

  1. superlove this!

    missing u farah..

    ReplyDelete
  2. missssss uuu to sayaaaannnnngggggg! muahhhhh

    ReplyDelete